Pasca cu branza Philadelphia

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 5024 vizualizari

 

Dupa pasca cu branza traditionala, va propun o varianta cu branza Philadelphia si blat de biscuti.

 

INGREDIENTE

  • 110 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt
  • 10 g zahar
  • 300 g de "cremă de brânză" Philadelphia
  • 15 g faina
  • vanilie
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 80 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 80 g smantana

Decor " Topping " :

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 125 g stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza Philadelphia:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine. 

Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.
Am folosit o tava de tort de 18 cm.
Se coace la 160 ° C timp de 10 minute. Se pune apoi jumatate din cantitatea de stafide deasupra. Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.
Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja si zeama de lamaie, oul și în final crema. Se adauga restul de stafide si se amestecă (pastrati cateva stafide pentru decor).
Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt. 
Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.

Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace timp de 20 de minute.
Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.
Lasati-l la racit in cuptor. Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.

Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine. 

Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă. Se decoreaza cu stafide. Puneți la frigider timp de minim o ora.
Se serveste rece.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza Philadelphia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce